Kullens Sportfiskeklubb

Var god logga in eller registrera dig.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
Avancerad sökning  

Nyheter:

Välkommen till Kullens Sportfiskeklubbs forum, här kan vi prata fritt om det mesta, och detta gäller även de som inte är klubbmedlemmar. Alla är välkomna med sina frågor, svar och fiskerapporter.

Författare Ämne: Att röka horngädda  (läst 7179 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

ize

  • Full Member
  • ***
  • Utloggad Utloggad
  • Antal inlägg: 240
    • Visa profil
    • http://flugfiske.ifokus.se
Att röka horngädda
« skrivet: 17 maj 2013 kl. 14:57:56 »

Hur gör man? Fick höra att man ska lägga fisken i grovsalt först i 6h, hur mkt salt ska man ha?
Alla möjliga och omöjliga tips mottages!
Loggat
Tänk om alla släppte tillbaka sina fiskar man fångar, vilket bra fiske det hade blivit!!! C & R!!
Medlem i HSK http://hsk-sportfiske.egetforum.se

miller 1

  • Hero Member
  • *****
  • Utloggad Utloggad
  • Antal inlägg: 831
    • Visa profil
SV: Att röka horngädda
« Svar #1 skrivet: 17 maj 2013 kl. 16:23:47 »

Www.Scanditechdesign.se  o kolla under röka fisk. Alspån har jag till salu om du behöver
Loggat
Det är inte roligare än man gör på sig!!

miller 1

  • Hero Member
  • *****
  • Utloggad Utloggad
  • Antal inlägg: 831
    • Visa profil
SV: Att röka horngädda
« Svar #2 skrivet: 17 maj 2013 kl. 16:40:30 »

Loggat
Det är inte roligare än man gör på sig!!

skåningen

  • Hero Member
  • *****
  • Utloggad Utloggad
  • Antal inlägg: 2369
  • They say the show must go on, the fly show.
    • Visa profil
    • Med fluga på kusten, mest.
SV: Att röka horngädda
« Svar #3 skrivet: 21 maj 2013 kl. 19:16:37 »

Hur gör man? Fick höra att man ska lägga fisken i grovsalt först i 6h, hur mkt salt ska man ha?
Alla möjliga och omöjliga tips mottages!
Du kan salta fisken när den är färdigrökt och varm med vanligt salt, vira in den i bakplåtspapper och in i en dagstidning, låt ligga tills nästa dag. Mindre klabbande ;)
Loggat
ÖRING-2013. 8St. +50 CM 3St. MED HEM 0.Största.L.68 cm.Kg:5,0 ca.  Tappade. 5. Lax: 2, 70cm ca 4kg.TORSK.35.St, största 9kg.Sej 9st.Båge1. Sorry I missed your call.(I was on the other line.)
 Hemsida: http://www.flugfiskekungen-bengt-uno.se Blogg http://www.sportfiskeforum.se/blog/95-flugbindar

Matilda_J

  • Newbie
  • *
  • Utloggad Utloggad
  • Antal inlägg: 1
  • Mitt namn är Matilda.
    • Visa profil
    • minbet är ett tryggt och säkert sajt för mig
SV: Att röka horngädda
« Svar #4 skrivet: 29 augusti 2017 kl. 22:22:29 »

Jag brukar lämna iväg en del på rökning genast och frysa resten för att ta fram senare och lämna iväg.
« Senast ändrad: 29 augusti 2017 kl. 22:26:11 av Matilda_J »
Loggat