Kullens Sportfiskeklubb

Var god logga in eller registrera dig.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
Avancerad sökning  

Nyheter:

Välkommen till Kullens Sportfiskeklubbs forum, här kan vi prata fritt om det mesta, och detta gäller även de som inte är klubbmedlemmar. Alla är välkomna med sina frågor, svar och fiskerapporter.

Författare Ämne: Lax i Wok  (läst 2479 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Henrik Dan

  • Administratör
  • Hero Member
  • *****
  • Utloggad Utloggad
  • Antal inlägg: 3024
  • 9,1 kg från Klavreström
    • Visa profil
Lax i Wok
« skrivet: 31 mars 2005 kl. 18:30:26 »

Lax i wok  räckor till 4 personer
600 gr laxfilé 
½ -1 dl stekolja
150 gr broccoli buketter
1 liten morot
2 dl purjolök/vårlök i bitar
2 finhackade vitlöksbåtar
1 dl fiskbuljong/kraft
1/2 dl soyasaås
1/2 tsk maisena
salt och peppar


Tilbehör:
Ris, gärna jasminris

SÅ HÄR GÖR DU:

Gör klar alla grönsakerna. De skall rensas och skäras  i strimlor eller skivor. Broccolin delas i små buketter och stjälken skäres i skivor. Fiskfilén skäres i tärningar ca 3x3 cm, se till så att alla ben är borta.

Värm oljan i en stekpanna eller wokpanna tills den är ordentligt varm. Stek fiskbitarna gyllene och lägg över dem på ett varmt fat. Strö lite salt och peppar över.

Stek upp broccolin hastigt, morot och purjolök 2 -3 minuter och lägg dem över fisken på fatet. Stek därefter lök och vitlök 2 minuter. Tillsätt soyasås, fiskbuljong och maisena utrört i lite kallt vatten. Smaka av med salt och peppar.

I denna sås kan du även ha i 1 tsk färsk ingefära och ½ finhackad chilli om du vill ha en starkare sås. Häll såsen över fisken och grönsakerna.

Andra grönsaker kan användas. Välj gär
na ett par huvudgrönsaker och 2-3 sma
kgrönsaker.

Tips till riset:
Blanda riset i lite olivolja och tillsätt en fiskbuljong- tärning i kokvattnet. Tillsätt 1/2 dl grovhackade hasselnötter, pinjenötter eller cashewnötter när det är klart.
Loggat
Årets fiskar 2009 Och 2012 i fiskeklubben :)