Kullens Sportfiskeklubb

Var god logga in eller registrera dig.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
Avancerad sökning  

Nyheter:

Det är inget krav att vara klubbmedlem för att delta i forumet, det kostar inget att delta i forumet. Registrera dig gärna, så får du även tillgång till alla våra bilder som publiceras.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.

Meddelanden - Pavan

Sidor: [1] 2
1
Flugfiske / SV: Torr flugor?
« skrivet: 2 juni 2006 kl. 13:18:54 »
Tjena Tompa

Jag skulle nog pröva en Klinkhammer i färgerna olive eller beige. Har haft mycket bra fiske på dessa vid ett flertal tilffällen. Dessa kan användas ÄVEN fast du inte ser så mycket vakande fisk, så prova den!

Good luck!

2
Fisketurer 2007 / SV: fiske lördag 8/4
« skrivet: 7 april 2006 kl. 10:46:53 »
Har en liten fundering att ta mig till Jompes eventuellt en liten runda imorrn, beror lite på väder och vind, men d skulle kanske kunna vara nåt? Men som sagt, inget bestämt än...

3
Fiskeplatser / SV: Underrättelse!!
« skrivet: 6 april 2006 kl. 21:19:29 »
Don´t kill the messenger! Trodde inte det skulle bli så stor reaktion. Men jag ska prata med honom igen så får vi se vad han saäger, KAN vara så att undertecknad har missförstått var han menar, men som sagt, jag talar med honom igen så får vi se vad han säger.

4
Fiskeplatser / Underrättelse!!
« skrivet: 4 april 2006 kl. 16:01:11 »
Vill bara meddela en sak som alla säkert inte vet om. Alla vi som fiskar ute vid Häljaröd; det är beträdnadsförbud för samtliga människor ute på Rönnen och Skälrönnen! 12 månader om året! Då min far är ornitolog bad han mig att meddela detta. Kan tänka mig att alla inte känner till detta och därför travar rätt ut, men detta är alltså förbjudet. Har hänt honom flera gånger under årets första månader att folk (fiskare) har travat rätt ut på Rönnen när far min stått o spanat efter fågel. Personerna har skrämt upp och iväg varenda liten fågel som landat för att rasta, vilket har gjort honom rsenrasande, och jag förstår honom!!

Hoppas alla respekterar detta, o för ni som inte visste om det, sprid det gärna till andra fiskare ni känner så att reglerna följs!

P.S.
Beträdnadsförbudet gäller juh bara från den lilla hamnen i Häljaröd och västerut mot Vegeåns mynning. Österut från hamnen sett är det juh som vanligt okej att fiska på , vilket vi tackar för!  :)

5
Snick Snack / SV: Premiär i Björkedammerna
« skrivet: 17 mars 2006 kl. 19:13:10 »
Ja men d blir juh perfa!

6
Snick Snack / SV: Premiär i Björkedammerna
« skrivet: 17 mars 2006 kl. 18:46:32 »
Björkadammen ligger nere runt Malmö trakten tror jag. Va inne o kolla på Sportfiskarnas hemsida nu precis, o såg att premiären i Björkadammen var framskjuten till den andra april pga isen...

Men för att tipsa dig "tompa" så kan jag säga att när jag fiskar "båge" så använder jag mig NÄSTAN uteslutande av ett klass 5-6 spö. mest för sportens skull, o det är juh faktiskt inte såå ofta som man behöver kasta så där enormt långt heller, så ett mjukt spö gör sporten optimal...enligt mig då alltså...det är juh egentligen helt upp till en själv. Enda gången man kan få användning av ett lite grövre spö är nu på våren när man kanske måste använda sink tip o lite tyngre flugor, då passar det kanske bättre med ett klass 7 eller 8 spö...

7
Fiskeplatser / SV: Lilla Hålsjön - vilka flugor ??
« skrivet: 3 mars 2006 kl. 10:37:58 »
Tyvärr är det väl ett allmänt känt problem med regnbåge som smakar lite sump. Tycker det är så på de allra flesta ställena...Nu har jag juh absolut inte varit på alla p & t, men Vinnalt är det stället som överlägset är bäst gällande både utseende och smak på fisken, men det kanske bara har varit rena ranma turen...

8
Fiskeplatser / SV: Lilla Hålsjön - vilka flugor ??
« skrivet: 1 mars 2006 kl. 13:40:07 »
Fimpar MÅSTE vara det bästa medlet mot dy-fisken i den där "hålan"...är det nån som har smakat en god fisk därifrån? trevligt fiske, men kanske inte så mycket för matbordet...eller är det bara jag som råkar ut för det gång efter annan?

9
Fiskeplatser / SV: Lilla Hålsjön - vilka flugor ??
« skrivet: 28 februari 2006 kl. 10:44:25 »
En fluga som enligt mig är outstanding är en helsvart wooly bugger med flashchenille som kropp, fiskad sakta och djupt. Annars kan du prova med en ciggarettfimp. Sist vi var där tog vi med oss en fisk hem, o när vi öppna magsäcken hitta vi 5 (FEM) cigarettfimpar i den, men det är väl det som kallas rökt fisk antar jag...

10
Tester och Recensioner / SV: Pentax Optio
« skrivet: 27 februari 2006 kl. 15:35:49 »
Ja vi får se vad som händer, men än så länge verkar den helt ok tycker jag, fast då har jag juh inte testat den på riktigt än förstås...

11
Tester och Recensioner / SV: Pentax Optio
« skrivet: 25 februari 2006 kl. 19:06:49 »
Ja precis! köpte den på dustin för tre tusen bagis! e väl ett mellanpris läge, men tror o hoppas att det kan vara en väl värd investering... ::)

12
Tester och Recensioner / Pentax Optio
« skrivet: 25 februari 2006 kl. 12:29:05 »
Har precis införskaffat mig en ny "fiske kamera". Det är en Pentax Optio WPi, vattentät ner till 1,5 meter, OCH med möjligheter att ta bilder UNDER vattnet, så ska bli väldigt intressant att pröva den "ute i fält"! Tänkte att det kunde vara lite roligt att ta lite annorlunda fiske bilder, kan, om inte annat, vara lite trevligt med lite annorlunda bilder under drillning av fisk!  :) Jag återkommer när jungfrufärden är avklarad!

13
Kustfiske / SV: Vart tar man vägen?
« skrivet: 25 februari 2006 kl. 12:21:23 »
Självklart är det så! Men är lite så också att jag ser det mycket som en social grej, lite som att "juh fler man e...", så är inte så upphetsande att dra o fiska själv...då är det juh heller aldrig nån som tror en när man berättar om allt man fått... ;)

14
Kustfiske / SV: Vart tar man vägen?
« skrivet: 25 februari 2006 kl. 12:13:44 »
Ja men så klart! känns väl som att det enda som hindrar en just nu är vädret o min otroligt "väderkänsliga" o klena fiskekamrat här ifrån Helsingborg! har tjatat på honom hela veckan om att vi ska sticka ut nu i helgen men han tyckte d va för kallt...

15
Kustfiske / SV: Vart tar man vägen?
« skrivet: 23 februari 2006 kl. 18:58:24 »
Hej Henrik! Tack så väldigt mycket för tipsen! Jag fiskar uteslutande fluga! Vi brukar ju stöta på varandra under onsdagarna i blå hallen...fast vid det tillfället brukar jag syssla med lite andra aktiviteter än träna flugkast... ;)

Sidor: [1] 2